Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ε΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης


Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ε΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αποσπάσματα προγραμματικών θέσεων

φίλες και φίλοι,
αυτές είναι μερικές από τις προγραμματικές μου θέσεις έτσι όπως θα δημοσιευτούν στο προεκλογικό μου φυλλάδιο. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει το πλήρες κείμενο.


Οραματιζόμαστε ένα δήμο :
Αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας
Για αυτό δίνουμε προτεραιότητα στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού, τη διευκόλυνση πρόσβασης για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, τη δημιουργία δημοτικών κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών.

Φιλικό προς το περιβάλλον
Για αυτό τοποθετούμε  ηλιακούς συλλέκτες στις ταράτσες των δημοτικών κτηρίων, εξοικονομώντας χρήμα και ενέργεια.

Στο πλευρό των νέων ανθρώπων
Για αυτό επιλύουμε άμεσα τα προβλήματα της σχολικής στέγης και των λυομένων. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ανοικτών σεμιναρίων επιμόρφωσης και δημοτικού γραφείου ευρέσεως εργασίας σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της πόλης μας. Δίνουμε χώρο έκφρασης στα νέα παιδιά μέσω της διοργάνωσης του φεστιβάλ «Αλέξης Γρηγορόπουλος» το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Κοινωνικά ευαίσθητο
Γι α αυτό ενισχύουμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και τα Κ.ΑΠ.Η.  της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Πρωτοποριακό
Για αυτό προωθούμε την εφαρμογή καινοτόμων πρωτοβουλιών, όπως η εθελοντική τράπεζα χρόνου, που δεν χρειάζεται χρήματα αλλά μόνο λίγο χρόνο και διάθεση κοινωνικής προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου