Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ε΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης


Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ε΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Καλωσόρισμα

Φίλες και φίλοι,

σας καλωσορίζω στο νέο προσωπικό μου ιστολόγιο, έναν διαδικτυακό χώρο που φτιάχθηκε για να διευκολύνει τη μεταξύ μας επικοινωνία και να αποτελέσει χώρο έκφασης των δικών σας ιδεών, των προτάσεων αλλά και των παραπόνων σας για την πολύπαθη τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε μια εποχή γεμάτη προβλήματα και οικονομικές δυσκολίες ίσως οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να μην βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ίσως να αισθάνεσθε απογοητευμένοι από τους τοπικούς άρχοντες όσο και από τους πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να σκέπτεσθε ότι τίποτα δεν μπορεί να διορθωθεί, ότι απλά παρακολουθείτε ένα στημένο παιχνίδι με ανακυκλούμενους ρόλους και πρόσωπα. Δεν σας κρύβω ότι κι εγώ συχνά έτσι αισθάνομαι.

Αν αποφάσισα, λοιπόν, παρόλα αυτά, να εκτεθώ στην κρίση σας είναι γιατί πιστεύω βαθιά ότι αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη μας προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, να την απαλλάξουμε από τις πελατειακές σχέσεις, την κακοδιοίκηση, τις σπατάλες, την κοντόφθαλμη διαχειριστική και γραφειοκρατική νοοτροπία. Αυτές οι εκλογές μας δίνουν τη δυνατότητα να απαλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη από ένα συντηρητικό και διεφθαρμένο κατεστημένο, από μια δημοτική αρχή που την κρατά προσκολλημένη στη μιζέρια και στο παρελθόν.

Ξέρω και ξέρετε καλά ότι η προσπάθειά μας θα είναι δύσκολη. Ότι λεφτά τελικά δεν υπάρχουν κι ότι οι άνθρωποι και οι μηχανισμοί δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ότι αυτή η πόλη έχει αφεθεί εδώ και χρόνια στην τύχη της και οι πληγές της είναι μεγάλες. Δεν ξέρω για σας, όμως εμένα αυτή η θλιβερή κατάσταση με δυναμώνει ακόμα περισσότερο, μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και πείσμα να αγωνιστώ για να κάνω την καθημερινότητα και τη ζωή όλων μας έστω και λίγο καλύτερη. Άλλωστε αυτό έχω μάθει να κάνω από τα φοιτητικά μου χρόνια ως σήμερα, από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα μέχρι, τώρα πιά, τα συνδικαλιστικά όργανα της ΟΤΟΕ.

Σας καλώ λοιπόν όλους, μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη και τους συνυποψηφίους μου στην " Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", να μοιραστούμε τον αγώνα, τις δυσκολίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες μας.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου